onsdag, maj 17, 2006

Ett år senare

Ett år senaste sätter jag mig vid datorn igen och bestämmer mig för att ge det ytterligare ett försök.
Det är ju faktiskt ett suveränt redskap att kommunicera ut vad som händer i ens liv för dem som inte går bredvid.

Idag är jag helt slut. Kom hem vid 01 igår efter att ha varit på en scoutträff inför Färdplanen. Färdplanen är Sveriges scouters gemensamma plan för att vinna tillbaka scouter, och bli stora och större.
Många underliga grejer med det där. Dels underligt att vi i frälsis väljer att stå med (well, det är inte helt bestämt förräns årsmötet har sagt sitt, men styrelsen och ungdomsenheten arbetar med det sedan länge) i detta då det inte är av evangeliserande natur, utan snarare glorifierar verktyget än det som verktyget ska generera (dvs fler möten med Gud).
Dels underligt att alla scoutförbunden (fem st i Sverige) är så uppslukade i och av det trots att det bara är ett förbund som har gett sitt "ja" till planen.

Å andra sidan vet jag inte så mycket om grejen.

Men det var intressant. För det finns så mycket brinnande folk inom scoutrörelsen och så mycket idéer, att det är omöjligt att inte dra pararellen till hur vi som samfund totalt misslyckats med detta. Tänk om vi hade kunnat sitta såhär och prata om färdplan för framtiden, med lika mycket inspiration, lika mycket eld och lika mycket NYTÄNKANDE. Vilken utmaning!

However. Scouting är alltid duktiga på att uppmuntra sina tjänstemän. Sist var det chokladprovning, igårkväll var det fångarna på fortet. Med stor inhyrd buss slussades vi till Vaxholm där en taxibåt stod och väntade att ta oss hundra meter till Vaxholms Kastell (den där borgen som ligger i Vaxholm). På kajen stod ett gäng svartklädda lekledare som delade in oss i lag och sedan var det dags. Tävlingen var igång. Vi fick karta över vart vi skulle gå och hade 80 minuter på oss att klara av 10 celler. Alla i laget var delaktiga i varje cell. Det var riktigt kul, och precis som i Fångarna på fortet! Med krukor med äckelmojs där man skulle leta efter dankar (istället för nycklar), spindelgrottor, bollhav, repstegar, gåtor och det ena med det andra. Vi vann inte, men hade kanske roligast?
Det hela avslutades med en trerättersmiddag. Gött.
Scouterna vet verkligen hur man ska glädja en tjänsteman.

Peace out!

Inga kommentarer: