fredag, maj 19, 2006

Inspirerande!

Har just kommit hem från Södertälje. Inspirerande! Kårledaren började med att sätta sig ner med tonåringarna och gå igenom en åtgärdslista som man satt upp i början på läsåret. Här fanns massa olika förslag från tonåringarna på hur deras kår skulle bli bättre så de vågade ta med sig sina kompisar på mötena. Allt från att hyra in Carola, till dramapredikningar, till längd på mötena, till uniformsbärandet.
Punkt för punkt gick man igenom, utvärderade hur det gått, satte plus och minus, diskuterade varför kompisarna inte ville komma, osv.
Så otroligt intressant! Och så bra tankar! Tonåringarna sitter också med i kårnämnden på kåren! Och de gillar det! Och de får betyda nåt!
Detta borde alla kårledare införa! Om du nu har tonåringar som är intresserade.
Ja, det var uppmuntrande. Och roligt och höra de kreativa idéerna. En av de roligare var "Extreme Worship Makeover" där målet var att förnya lovsången på Gudstjänsten. Eller diskussionen om hur deras kompisar tyckte de var helt sjuka i huvet när de hade uniform på sig. Och hur kårledaren sög åt sig allt som sades! Toppen.

Gudsnack gick bra. Och som svar på frågan som postats nedan om hur man är Jesusrebell i ett land som detta är svaret: Utsätt dig för otrygga situationer där du blir beroende av Gud. Det är då du helhjärtat vänder dig till Gud, och det är då Gud börjar göra stora grejer. Om vi inte utsätter oss för otrygga situationer så är risken stor att vi somnar i vår sekularisering och aldrig söker oss närmare Gud. Vaggas djupare och djupare in i materialism och karriärsbetonad självuppfyllelse. Grejen är, tror jag, att ständigt göra sig beroende av Gud. Då blir Bibelns under inte bara ett gäng sagor, utan "tecken som följer de som tror".

1 kommentar:

Kristofer sa...

Erwin McManus, som leder en församling i det vi skulle kalla...eh..."ursprunglig Frälsismiljö" i Los Angeles, var på besök förra helgen. Han berättade då att hans son frågat honom:
- Pappa, skulle du medvetet göra saker som utsätter familjen för fara?
- Jajamensan, svarade Erwin.
- Jo, jag tänkte väl det. Skulle bara kolla, svarade sonen.

Han berättade senare att den enda anledningen han kunde tänka sig att se sina barn lämna Jesus var med repliken "nu har jag fått nog av det här spännande livet där man måste lite på Gud och aldrig vet vad som kommer att hända eller om man kommer att klara sig".

Det är nog så väldigt sant att vi dagens samhälle överbeskyddar oss själva med allehanda andra saker; att vi aldrig behöver vara helt beroende av Gud. Men hjälp vad häftigt om man kunde komma dit.