onsdag, juni 14, 2006

Uggla är kung i baren - vem är kung hos dig

Jag tror jag lyssnar alldeles för lite på musik. Alltså bra musik. Såndär som är på svenska och berör. Sån som är vitsig, humoristisk och rak. Har en kompis som spelar i ett band som heter 4 bugg och en cuba cola. Antagligen ett av musikvärldens töntigaste bandnamn. Men så gör de så sköna låtar! Inget skit (visserligen övar de aldrig) utan riktigt skönt komponerade låtar och texter.

Hursomhelst så har de en låt som heter Uggla är kung i baren. "Uggla är kung i baren, viktoria är en kunglig tjej, i ryssland regerar tsaren, men vem är kung i Dig?"
En himla bra fråga. Vem är kung i mig.

Lyssna förresten på de på www.fyrabugg.se

Imorse när jag skulle tvätta på morgonen och gick trapporna upp till tvättstugan kände jag en unken rök- och mansdoft. Jag anade det jag strax senare fick se - en man hade lagt sig för att sova längst upp i vår trappuppgång. Efter att första chocken lagt sig hejade jag trevligt - som att jag gick förbi hans lägenhet - och fortsatte vidare mot tvättstugan.
Ingen ny sanning, men den blöts upp och luktar illa när man ser det så nära - förstår det så väl. Att vi i vårt land har människor som inte har någonstans att bo.

Det är då man funderar - hade världen sett annorlunda om fler hade Gud som kung. Och färre gjorde sig själva till kung när man korrumperar sanning genom att ge den individuell status och utropar sitt eget välbefinnade som största mål och mening. Sjukt. Det sjuka är att vi kristna (läs: jag själv) många gånger tenderar att vara lika sjuka.
Schysst "salt".

Jaha. Så hände det igen. Att jag fastnade framför datorn när jag har en hel lägenhet som jag måste hinna packa och städa. Hjälp.

Inga kommentarer: