tisdag, januari 02, 2007

Den lömska mannen i trappan

Jag måste bara berätta detta års, hittils, roligaste händelse.

På utsidan av ytterdörren till lägenheten har vi hängt upp en liten ängel. Lite julprydnad för att sprida glädje i trappuppgången. Så här ser den ut:
När vi kom tillbaka till Örebro så såg vi att ängeln var vänd bakochfram. Alltså med sitt lilla söta ansikte och hjärta mot dörren. Inget speciellt med det. Det har väl vänts i dörrdraget eller nåt. Vi vände tillbaka den.

Dagen efter är Jonna påväg ut med soporna. Hon hör att någon kommer i trapporna och får ett ryck (a.k.a. Stockholmssyndromet) att inte gå ut i trapporna förräns personen passerat. Istället ställer hon sig och kikar på honom i titthålet. Då får hon se det häpnandsväckande:
Personen kommer, ser ängeln, sträcker sig mot dörren och vänder på ängeln! Och går sedan vidare!

Kan ni förstå så roligt! Killen på tredje våningen i trappuppgången stör sig så mycket på att det hänger en liten ängel på vår lägenhet att han, tvångsmässigt, måste vända på ängeln! Varför? Är det en protest mot julen? Mot det söta? Mot att hans grannar försöker trycka upp julefrid i ansiktet på honom? Gillar han inte änglar? Har han upplevt något traumatiskt? Vill han vara finurlig? Frågorna är så oändligt många. Och medans vi undrar så går han fri därute och vänder på änglar. Vad kan tänkas att han gör mer? Drar ner tomteluvor i ansiktet på folk? Spottar i insamlingsbössor? Rycker bladen av julblommor? Inget vet.

Nu förbereds motaktionen. Förslagen är många. Ska vi sätta upp vaktpass vid nyckelhålet och vara beredda att springa ut med en avhyvling nästa gång ängelvändaren attackerar? Ska vi skriva något på baksidan av ängeln? Ett julbudskap? En hälsning?
Något måste göras. Vi måste återerövra friden i trappuppgången!

6 kommentarer:

Omar Michael sa...

Förlåt min blattereflex men varför inte ringa på dörren hos vem det nu är... eller i stockholmsk (läs svensk) anda lägga ned ängeln i ett kuvert och droppa det i hans brevlåda. Kanske med en najs liten hälsning.

Jesper sa...

Jag skulle helt enkelt skriva en hälsning av typen "kyss mej där du kan läsa det nu" på baksidan av ängeln. Men det är förstås jag...

Emanuel Karlsten sa...

Omar och Jesper: Tack för bra förslag! De antecknas och anammas!

Daniel sa...

Skriv "(killens namn) har vänt på mig" på baksidan.

Mackan sa...

Kan man inte fixa en likadan ängel och limma fast på baksidan, så att ängeln har ansikten åt båda hållen?

Kanske med en pratbubbla där det står "Hahaha" eller något...

Eller varför inte julpynta hans dörr tills han kommer åter? :)

Mn sa...

sätt fast den med nått, typ häftmassa. killen kommer definitivt komma av sig när ängeln inte går att vända så lätt =) annars var det ett kung förslag att den ser lika ut på båda sidor! =)