tisdag, januari 23, 2007

Öppet brev till Dial-The-Truth, som ni aldrig kommer läsa, än mindre förstå

Härligt Dial-the-truth ministries. Nu har ni nått Sverige också.

Aftonbladet hänvisar till er idag och granskar er fantastiskt subjektiva undersökning om att rock dödar.
Ni gör bort er fullkomligt när ni citerar "For their rock is not as our Rock" från moseböckerna. Kändes det roligt när ni la in det citatet? Fnissade ni lite för er själva?

Varför utstrålar ni så mycket hat? Varför vill ni kategoriskt frysa ut de som gillar musik med tunga gitarrslingor och ett annat tempo på låtar än vad ni är vana med? Vad ligger det djävulska ni vill varna för? Varför måste ni plocka ut och göra lista på alla rocksångare som någonsin dött för att hävda er rätt? Vart kommer allt detta hat?

Varför väljer ni att slå fast det som sanning? Varför kan ni inte bara uttrycka att detta är er personliga åsikt? Varför måste jag, som kristen, stå här i skamvrån med en dumstrut på huvudet tillsammans med er bara för att ni valt att stämpla era löjliga åsikter som absolut "kristen" sanning?

Jag skäms. Och vill komma på ett eget namn för min kristendom. Så jag slipper förknippas med er. Jesustroende. Tron-på-att-Jesus-är-kärlek-kristen. Vad som helst. För jag vill inte förknippas med er. Ni som vill hitta hållhakar hos de kristna band som spelar rock. Ni som inte ser vilken avsky ni utstrålar för människor som inte är eller tänker som er er.

Ni refereras ni på aftonbladet och fnyses åt på bloggportalen. Grattis. Om det var ert mål.

Och aftonladet: Usch. För att överhuvudtaget göra rubrik av en ickenyhet. Var är nyhetsvärdering?

6 kommentarer:

CV sa...

På sätt och vis håller jag med dig om Aftonbladets konstiga nyhetsvärdering. För att det här är ett uttryck för typisk amerikansk högerkristenhet förstår väl de flesta. Kristendom är mycket mer än dessa gruppers tolkning.
RS
kulturbloggen.com

Jesper sa...

...Det känns inte heller helt seriöst att OM man nu utger sig för att göra någon slags "forkskning" kring "för tidig död" och kommer fram till att "rockmusiker dör tidigt" nämna fel dödsordsaker på flera av de exempel man tar upp.

Det är typiskt sådana här, sunkigt underbyggda halvsanningar, som ger någon slags "kristen vetenskap" så dåligt rykte i den akademiska världen.

Jesper sa...

Har nu orkat läsa igenom hela listan och hittat tre referenser till rockstjärnor som faktiskt fortfarande lever. Det tycker jag också talar lite för kvaliteten på argumentationen. Jag försökte läsa P.O.D-grejen också, men kom bara så långt som till "P-O-D and rastafarianism" sedan ORKADE jag verkligen inte läsa mer...

Man undrar (lite irriterat) var folk, som kallar sig kristna, vill komma med sådana här sajter? OM man, som ex-vis sekulariserad västerlänning som gillar rock - MOT FÖRMODAN inte skulle tycka att de är idioter innan, utan faktiskt börja tänka i termer som "undrar ifall de har rätt...." så är det ju lätt att liksom avfärda hela kristendomen som "korkad" eller "påhittad" när bevisligen hela deras (mycket vridna) undersökning är fylld av faktafel.

Ursäkta språkvalet, men: Vilka idioter!

Emanuel Karlsten sa...

Jesper skrev: "Ursäkta språkvalet, men: Vilka idioter!"

Right on!

Mackan sa...

Fantastisk research...

Till att börja med - om en person i ett band med fem personer dör som 30-åring, medan alla andra lever tills de är 75 så blir medellivslängden bland de rockmusikerna 66 år.

Deras siffror handlar alltså inte om "medellivslängden hos rockmusiker", utan "medellivslängden hos rockmusiker som redan dött, och inte gjort det av hög ålder".

Jo, det är sant att en person i Deep Purple dött. Men fyra originalmedlemmar (och sisådär 17 andra som passerat genom bandet) lever i högönsklig välmåga, trots att de nått pensionsåldern.

Inte ens om alla rockartister skulle dö nu, skulle man komma ner i de åldrar som man påstår.

Men det blir fruktansvärt, fruktansvärt kul när de kallar P.O.D. för satanister för att de har en Triquetra på sitt skivomslag. :D

(Nej, det är inte tre sexor sammanflätade. DÄREMOT var det inte ovanligt att sätta en prick i varje hörn, under omkring 200 år (mellan 600-800, ungefär) som blir till "ögon" i tre ichtysfiskar, sammanlänkade).

Triquetran är en av de tidigaste kristna symbolerna (och vanligare än exempelvis korset, fram till medeltiden). Att en del ockultister tyckt att den är vacker (antingen utan att ha förstått, eller antingen missförstått/misstolkat) gör inte att kristna inte kan eller bör använda den.

Och den är inte heller "keltisk", även om den snabbt införlivades i keltiskt "knotwork" (läs gärna mer om det, för övrigt, det är fascinerande och vacker symbolik) sedan Patrick nått Irland med evangelium... (ehum... Ja... Ungefär lika mycket som Ansgar "kristnade sverige", men det är en kyrkohistorisk utvikning som vi kan lämna därhän).

Jag är helt fascinerad av det tunnelseende som de här fanatikerna uppvisar. Eller för att stämma in i kottens kommentar - "Idioter!"

Olov sa...

Det roligaste är att de är King James-onlyist, dvs att de tror att King James är det autentiska Guds Ord, medan alla andra översättningar är felaktiga.