måndag, januari 22, 2007

Varför händer inte det här oftare?

Karin skrev häromdagen på sin Blod och Eld-blogg:

Karin Eriksson i Uppsala skriver; "Ikväll har jag varit med om något historiskt för kristenheten Uppsala. Uppsalas kristna råd inbjöd till ekumenisk bön i domkyrkan. Visst har det hänt förr, men aldrig med hela Uppsalas krisenhet som deltagare. Från grekisk ortodoxa kyrkan, katolska kyrkan till Livets ord, alla var där. Tillsammans medverkade församlingsföreståndarna, pastorerna, domprosten, frälsningsofficeren i gudstjänsten. Psalmsången ljöd mäktigt i den fullsatta domkyrkan. Mot slutet av gudstjänsten inbjöds till personlig förbön med handpåläggning, människor strömmade fram till högaltaret där präster o pastorer tjänstgjorde tillsammans två och två. Under tiden sjöngs lovsång ledd av en lovsångsgrupp från Livets ord. Gud var mycket nära, när alla i hela kyrkan spontant reser sig och tillsammans sjunger "Du är den högste över hela jorden! Vi upphöjer Dig, Du vår Kung!"
Uppsalas kristenhet har i kväll för första gången stått tillsammans i lovsång, vår stad kan kommer att påverkas av det som hänt denna kväll

1 kommentar:

cucca sa...

så ruskigt skönt :) vem kunde tänka sig att uffe skulle predika i uppsala domkyrka? men nu är de ju med i uppsala kristna råd. En välsignelse både för Livets Ord och de andra kyrkorna.