torsdag, januari 04, 2007

Varför är vi på festivalen, egentligen?

Varför har Blod och Eld ett team på fem personer här under festivalen?

Dels handlar det om ren marknadsföring. Att visa upp Blod och Eld för en stor del av vår målgrupp (13-30 - jag vet, världens bredaste och svåraste målgrupp) och visa att vi lever och finns. Men det finns även en annan anledning och ganska viktig betydelse. I en projektbeskrivning har vi formulerat ett antal mål med Blod och Eld. Ett av de handlar om just evenemang och återfinns under rubriken "Stolthet":
"Vi vill vara lika självklara på stora Frälsisevenemang som musiken. Vi vill finnas, synas och vi vill vara moderna. Vi vill stå för en ungdomlig touch och fräschhet som länge saknats. Vi vill att människor ska vara stolta över att tillhöra Frälsningsarmén. Inte för hakhängda gitarrer, Pärleporten eller annat från en svunnen tid utan för en rörelse som faktiskt använder nya medel för att nå eviga mål. För ett Blod och Eld som plockar och lockar fram nya ”Beer Seeba”, ”Ståupp-Mackan”, Samuel Ljungblahd, predikanter, skribenter och organisatörer. Vi vill vara en förnyande och attraherande kraft som ger det lilla extra till konferenser, kongresser och festivaler men även gör saker i den grå vardagen. Vi vill peka på blodet som förvandlar och elden som ger kraft att utföra allt."
Det är därför vi är här. Vi vill vara en höjare. Att det ska kännas att Blod och Eld hela tiden tar ett steg till. Att vi drar åt ett modernt och aktuellt håll. Det är därför vi under varje storsamling har skapat ett videoklipp som läggs ut. Det är därför vi, vid varje ledig stund, har ett antal datorer med Blod och Eld-uppkoppling uppställda. Det är därför vi skriver nyheter från festivalen som vi publicerar på siten. Det är därför vi har bloggare som skriver live från festivalen. Det är därför vi så ofta som möjligt arrangerar något extra under festivaler och evenemang. Och vi vill göra det genom att engagera våra medlemmar, pusha de att ta ansvar, ta plats och pröva sina gåvor.

Det är därför vi är här. Och det är det vi vill uppnå. Vill du vara med i teamet bakom Blod och Eld och hjälpa till? Signa upp dig på volontären!

Här är förresten en bild på några ur teamet som arbetar med Blod och Eld:
Från höger: Huvudtalaren under festivalen, Patrik Olterman, bloggar om upplevelser kring möten, predikningar och festivalen. Jag själv, nyhetsskrivande, och längst ut Kristofer, redigerande filmer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det är ju kristofer som sitter längst till vänster.. inte Patrik. Har du glömt din röda och din blåa strumpa?
J

Emanuel Karlsten sa...

Ojdå.. Förvirringen är total. Jag har visst bara blåa strumpor idag. Men nu har jag ändrat så det står rätt under bilden.

Jonna sa...

great. nu har jag fattat att jag inte behöver vara anonym utan kan få mitt namn där istället. Jag gär sakta, men ack så säkert...

Kris sa...

Jonna: Då är det väl bara stavningen kvar då? ;-)

Jonna sa...

Stör du dig på att göteborskan inte är nationell dialekt eller? Mer gotländska till folket!