fredag, februari 09, 2007

Nä, du har missförstått, Sigge

Min dator har kraschat. Så jag har inte kunnat vara så aktiv i responsen. Men nu, Sigge, ska vi reda upp det här en gång för alla.

Du skriver på din blogg att DN och SvD lägger manuellt på vissa artiklar in Twinglyfunktionen – som därmed genererar en lista över vilka bloggar som länkat till den artikeln.

Och där har du både rätt och fel. Rätt i att det är så IDAG. Men fel eftersom det, "inom snar framtid" kommer vara på alla artiklar.

Några enkla mail bekräftar detta. SvD's Martin Jönsson skriver:
"Det kommer gälla, så vitt jag vet, alla artiklar"
Kalle Sandhammar, chef för DN.se, är mer bestämd och säger:
"Det kommer framöver gälla alla artiklar. Just nu är vi en testfas för att se till att allt fungerar som det ska. Vi hade några problem här med någon artikel igår, så det känns bra att börja i mindre skala såhär första veckan. Men snart så ska funktionen finnas på alla artiklar"

Här, Sigge, har du en riktig utmanare. För här handlar det inte om en portal man klickar in sig till. Här handlar det inte heller om att en webtidning uppmärksammar bloggvärlden då och då genom intervjuer och reportage (eller ibland - tillfällena väljer redaktionen sparsamt - kanske också en länk till en sida som länkar till bloggar).
Genom Twingly och DN och Svd handlar det om att bloggvärlden ges samma möjlighet till exponering. Därmed får man också ett anammande av allänhetens reaktioner och en möjlighet för allmänheten att snabbare kunna avslöja redaktionella misstag (inte minst ett sådant liknande det aftonbladet gjorde förra veckan).

Hajar du?

Sigge, ta upp kampen med Twingly! Inför ett liknande system på aftonbladet så snart som möjligt! Det kommer bli enormt bra och ge en större (kanske inte stor..) trovärdighet till aftonbladet.

Uppdaterad:
Sigge och jag förstår varandra

2 kommentarer:

Sigge sa...

"Sigge, ta upp kampen med Twingly!"

Självklart har vi länge planerat att lägga in en sådan automatisk tjänst på Aftonbladet. Självklart ska den ut så fort som möjligt.

Tack vare Bloggportalen kan vi göra det snabbt.

LeoB sa...

Nyfiket undrar jag då hur fort det är?