fredag, februari 16, 2007

Självmord - bloggvärlden eller media vedervärdiga?

Åsiktstorpeden reagerar på Svd's och, framförallt, DN's omskrivning av Johanna Sällströms (enligt sin egen uppfattning helt uppenbara) självmord: "Hon hittades livlös i sin lägenhet i Malmö sent på tisdagskvällen. Enligt polisen i Malmö finns inga misstankar om brott."

Jag förvånas lite över den enfald man uttrycker. Man utger sig för att vara rättfärdig genom att avslöja sanningen, självmord. Men samtidigt är det bara en gissning. En ganska god gissning, möjligtvis, men ändå, en gissning. Vad säger att det inte kan vara en hjärnblödning? En propp? Uppenbarligen finns det inte tydliga bevis för självmord och det blir först vid obduktion vi får reda på hela sanningen.

Kvar blir då två alternativ. Antingen är media hemska som skapar nya tabun kring självmordet (och här är åsiktstorpedens inlägg outstanding) eller så är besserwissrar na inom bloggosfären vedervärdiga som måste ha en sanning innan den existerar och lyckas, dagarna efter hennes död, måla "självmord" över hela Johanna Sällströms minne.

Vem är det som drar skam över vem? Facit kommer med obduktion.

Men det var egentligen inte det jag ville säga. Egentligen ville jag bara tipsa om Åsiktstorpedens fantastiska inlägg i självmordsdebatten (oavsett sant eller falskt ang Johanna Sällströms fall) som åsiktstorpeden gjorde. Och samtidigt fnissa lite över hans elaka exempel om den kristna högertidningen Världen idag. Läs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet....