måndag, mars 19, 2007

Lundaweekend

I fredagsmorse bestämde vi oss. Vi skulle åka till skåne. Jonna hade sett en notis i en inredningstidning om en tepåse som var som en liten pyramid. Inte som de där larviga liptonvarianterna, utan riktiga pyramider, som står resligt och högt, och har ett litet blad i slutet av tepåsesnöret. Väldigt exklusivt. Går bara att hitta i skåne.

Sagt som gjort. Hotell bokades, bil lånades och vi inledde en härlig weekend i skåne och lund.

Här kommer helgens...highlights:

Teköpandet
Inte bara att affären heter finsmakaren, har allt från gåslever och äckliga ostar till honungsmousserande ättikor - de hade också en ägare som bröt på franska. Fransyska som bryter på skånesvenska. Underbart. Jag tror inte det blir mer exotiskt. När vi berättade att vi åkt från Örebro till hennes affär la hon handen över munnen och utbrast "Dett äjrrr intte klockt!" och blev sedan vår personliga expedit. Dessutom erbjöds vi fri frakt på framtida köp, "Sså slippperrr ni åcka so långtt, nista gaang".
Allt kändes väldigt exklusivt och Jonna var nöjd med de extremt dyra pyramidtepåsarna (som för övrigt innehåll helt vanlig earl grey-te. Men vad gör det med så fina påsar(?)!)

Lundabratsen
Vi bodde på ett väldigt fint (och billigt - konstig ekvation) hotell i Lund. Jag har aldrig varit där innan, och mina kunskaper om staden sträcker sig till att de har ett universtitet och en domkyrka (som för övrigt danskarna byggde som nåt slags skrytbygge. Tji fick de när Svenskarna tog över skåne!). Även om jag hade fördomar om att det var en akademikerstad med näsan i vädret så hade jag aldrig kunnat förutspå detta. Vi lyckades, under vår vistelse där, inte träffa en enda trevlig människa. De vi frågade om vägbeskrivning snästa åt oss, han som serverade den skurna soppan (och propsade på att vi ju köpt en produkt vi inte sett, och därför inte kunde begära att vi skulle slippa betala för den - trots att vi inte kunde äta upp den), de skräniga lundabratsen med överfulla systembolagetkassar, hotellreceptionisten (genom att gå in genom entrén och checka in kändes det som att vi förstörde hennes dag, alternativt knuffade henne över stupet) och kortförsäljerskan.
Vi insåg genast att det måste vara vår lyckliga stjärna, eller Guds omsorg, att det inte blev här Jonna skulle plugga på universitet.

Poolsmala väggar
Ett nytt uttryck för dig, kanske. Men efter att tagit trappan ner till receptionen från den allmäna hotellpoolen förstod vi att vår skräniga allsång letat sig ner till receptionistens öron. Vi höll oss därefter på hotellrummet tills personalens skift var slut.

Måns
Ja, det är sant. Vi såg Måns Zelmerlöw. Lundapågen gick tvärs över stortorget. Jonna kunde knappt tro sina ögon. Det var ett fantastiskt ögonblick.

Melodifestivalsskivor kan bli långtråkiga
En femtio mil lång milfärd innebär att en 2007 års melodifestivalsskiva kan spelas 4,3 gånger. Och lika många gånger tillbaka. Jag kan härmed konstatera att Tommy Nilssons "Jag tror på människan" och hela melodifestivalsskräpet är något överskattat. Ingen håller att spelas mer än 8 gånger.

3 kommentarer:

Mackan sa...

Va? Inte ett ord om superbebisen Isac?

Jag är chockad :)

Allvarligt talat - kul att vi äntligen kunde träffas lite. Det blir för sällan. Om ni får för er att åka ner någon mer gång (fast de kan skicka teet per post nu då...) så är ni varmt välkomna över igen. Och då lovar jag att ha fixat kaffebryggaren.

Hälsa hon, Isacs kompis... ;)

Emanuel Karlsten sa...

Isac är värd all notis han kan få. Men komihåg - det här är ingen tjejblogg. Här skriver vi om hårda och tuffa saker. Som hur jag skällde ut kyparn som serverar skurna soppor. Och sånt.
Hur skulle det se ut för min image om jag började skriva om kramiga bebislår och mysigt dreggel?

Det får Jonna skriva om på sin chic-blog (som inte finns - men borde finnas. She's talented!).

Mackan sa...

Oh yes, she is ;)

Isac lyckades för övrigt charma tonårsbrudar på bussen idag. Om du känner att du har för få sådana som läsare så har du ju ett tips, nu ;)