fredag, mars 02, 2007

Stanley - Sten-Gunnar 1-0

Stanley Sjöberg, stor kristen profil och före detta pastor i centrumkyrkan, skriver idag ett debattinlägg i SvD ang kyrkoföreträdarnas hot om att påverka "sina medlemmar" till att störta aliansen i valet 2010. Jag har ställt mig kritisk till det tidigare och det är intressant att läsa Stanleys tankar.

Stanley skriver bland annat:
Det ofödda barnets rätt till liv är en grundläggande värdering som är djupt förankrad i tron på Gud som skapelsens Herre. Vårt problem som kristna är hur vi kan argumentera i privatmoraliska frågor inför en generation som inte tror på Gud och inte respekterar Bibeln som normgivande.
Vår erfarenhet av samtal med kvinnor som överväger abort, motiverar varje präst med själavårdande ansvar att ha en ödmjukhet i röst­läge och formuleringar. Det är inte bra att frågan blir en partipolitisk konfliktfråga. Det handlar om något av det mest privata och smärtsamma i enskilda människors liv.


Sedan fortsätter han att uttrycka respekt för den politiska processen, lägger undan hot och lyfter sakfrågan - abort och livets okränkbarhet - på ett ytterst ömt sätt. Det är såhär är en företrädare för frikyrkan BORDE ha lyft frågan.

Beundransvärt.

Läs hela debattinlägget!

1 kommentar:

Monica Olsson Kolkman sa...

Hej!
Ramlade över din blogg via Sjöbergs debattartikel.
Kul att hitta bra kristna bloggar. blogga vidare, jag ska fortsätta läsa din blogg.
Monica