torsdag, april 19, 2007

Frälsis feta portfölj och fler Scandicreaktioner

Har massa att skriva om, men som jag inte får skriva om. Jättefrustrerande. Mest handlar det om framtid. Äh, jag får återkomma.

Tillsvidare finns det en del annat kul att berätta.

Som Dagens Industris "avslöjande" om att kyrkor i allmänhet, och Frälsningsarmén i synnerhet har en ganska respektabel och fet aktieportfölj.
Förutom Svenska Kyrkan som är en välkänd spelare på börsen så har Frälsningsarmen gjort en framstöt bland de svenska aktiebolagen.
Frälsningsarmén äger aktier i Handelsbanken, verkstadsbolaget Atlas Copco, medicinteknikföretaget Getinge och verkstadsjätten Sandvik.
Det totala värdet på frälsningsarméportföljen är 171 Mkr
***

För att fortsätta på the-never-ending-story om Scandic:

Kyrkans Tidning har idag kommit ut med ett nytt tidningsnummer. Deras utgåva toppas av Scandic-affären. Det handlar om en sammanfattning om allt som hänt, med dels en intervju med mig angående scandicprotesten, och dels lite kort-info om Mackans och Tro och Tänks humoraktion med humanistkiten (som fått en hel del pressuppmärksamhet det också!).
Det roligaste i artikeln var deras kategorisering av Blodocheld.se. Någonstans i mina kompletterande rättelser så måste det blivit ett missförstånd. För JAG hade ju en blogg, och det var blodocheld.se som var hemsida... Inte att jag, via bloggen blodocheld.se, startade nåt. Jackpott på faktafel. Det är inte första (och med all säkerhet inte sista) som journalister och internetvärlden inte riktigt...sjunger samma sång.

Mackan och Tro och Tänk verkar för övrigt ha tagit på sig uppgiften att vara motvikten mot humanisterna i debatten just nu. Inte minst genom att de hakade på banalbloggs förslag och utlyste "Stora rationalistpriset" för den som, bortom alla tvivel, kan bevisa att Gud inte finns. Det hela är en reaktion mot humanisternas pris på 100 000 kr (1/70 av USAs 1 000 000) för den som kan bevisa paranormala förmågor.

Jag gillar't. Att de senaste veckornas ståhej i media har fått människor (för det handlar om fler än Mackan och Tro och Tänk) att reagera, bli taggade och gå till kamp mot löjligheter! Enligt uppgift finns det dessutom mer att vänta från Mackan och Tro och Tänk.

*

Humanisterna la för några dagar sedan upp ett öppet brev (well.. de första dagarna var det bara "öppet" för registrerade humanist-medlemmar) där Stefan Jansson, "humanisten" vars protest fick Scandic att dra in Biblarna från rummen, förklarade att han aldrig upplevt sig kränkt över Biblarna. Att allt är en förvrängning av Sydsvenskans reporter.
Humanistmotvikten kommenterar.

*

Frälsis har nu, sent om sider, kommit med en egen Scandic-reaktion. Idag har deras postade brev nått Scandics ledning och de har nu lagt upp det på deras hemsida.
Kontentan är att man, om man inte ändrar sig, kommer vara "mycket restrektiva" mot att använda Scandic i framtiden. Och att man i övrigt håller med Blod och elds protestmail.
Något sent för att det ska få nåt mediesnurr, men bättre än inget?

*

Scandicaffären toppade förresten Bloggportalen tre dagar i rad. Det måste vara någon slags rekord. En nyhet (Skyttes utspel i SvD) lyckades vara den mest länkade, alla kategorier, under tre dagar. Trots att det under dessa dagar bla redovisades vårbudget (som vanligtvis får stort utrymme i bloggvärlden).

*

Ytterligare medier som uppmärksammat:
En webtidning, vid namn Fjärilvingad, har skrivit om Scandic-grejen.
Kyrkpressen, nån Finlandssvensk variant på Kyrkans tidning?, har också gjort en sammanfattande notis.
Crossnet toppar med protestlänken

För mig personligen känns det rätt skönt att uppmärksamheten nu får vara över (ta i trä) för den här gången. Jag känner mig rätt trött, och färdig. Från min sida sett finns det nu inte mer att göra än att luta mig tillbaka och se Scandic reagera. För reagera måste de väl?
Protestmailen fortsätter dock leva sitt eget liv och fortsätter strömma in i oförminskad takt.
Skriv på, eller maila dina vänner och be de skriva på. http://scandic.blodocheld.se

Inga kommentarer: