fredag, april 13, 2007

Var vänlig ta bort barne....jag menar blindtarmen

Stefan Swärd håller abortfrågan brinnande med sitt ytterst intelligenta inlägg på SvDs brännpunkt idag.

Istället för att harva på med fåniga hot lyfter Swärd här fram fakta och historia. Swärd tar oss i handen och leder oss genom historien. Där det först är männen som röstar fram abort för att kunna fortsätta våldta kvinnor och sedan tvinga de till abort. Om hur kvinnoorganisationerna, just pga detta, till en början ställt sig mot fri abort. Om hur aborten idag nästan likställs med en blindtarmsoperation och hur mannen, som ändå är halva anledningen till att barnet finns, stängs ute från beslutet. Om dagens abortpolitik fortfarande förstärker den manliga ansvarslösheten?

Swärd skildrar allt ömt och pekar egentligen bara på en fråga - vem värnar för barnet. Vi har instanser för skydd av djur, växter, träd, men för barnet? Att det inte kan vara bra att vi fortfarande har drygt 30 000 aborter om året i Sverige? Vad gör man för att de ska minska?

Fantastiskt bra, herr Swärd!
Du klarade balansen i ett så svårt och gråzon-aktigt ämne och lämnade oss med tankar istället för fnysningar! Tack!

2 kommentarer:

Buffy sa...

Männen röstar fram abort när kvinnoorganisationerna(!?) var emot. Nu när kvinnorna är för abort vill han, mannen, förbjuda den...

Tror du att Stefan Swärd, i egenskap av ordförande för Evangeliska frikyrkan, tar sitt ansvar och delar ut fria kondomer i församlingen?

Biggles sa...

Det var ohyggligt få kommentarer angående abort på den här bloggen. Är det så att borttagna gratisbiblar är värre?