torsdag, maj 03, 2007

Breaking news! Scandic backar!

Nu på morgonen har Scandic meddelat att de backar från sitt beslut om att ta bort Biblar på hotellrummen.

Det är Frank Fisker, nytillträdd VD för Scandic, som går ut med meddelandet. På morgonen har de sänt ut ett brev där de tillkännagett att Biblarna får vara kvar i rummen, samtidigt som man kompletterar med Koran och den judiska skriften Tanach i receptionen.

Frank Fisker menar att det egentligen inte fanns några goda skäl att ta bort Biblarna.
- Jag har därför som nytillträdd vd beslutat att biblarna också fortsättningsvis ska finnas kvar i de hotellrum där de tidigare funnits.

Riktigt snyggt och strategiskt av Frank Fisker. Han visar att han som ny VD står för något nytt, genomtänkt och ödmjukt. Genom sin kovändning kommer han få massa publicitet av riksmedier och därmed ges både han och företaget en chans att introducera sig själv och sitt företag som balanserat och klarsynt.
Smart! Minst sagt.
Det är nästan så man tror de har väntat ut detta tillfälle.

Själv är jag glad. Till dags dato har det skickats in tusentals mail från den protest den här bloggen och Blod och eld initierade, och jag vet att den har fått spela roll. Det har inte gått en dag utan att Scandics ledning har blivit påminda om deras konstiga logik.

Tyvärr valde Scandic att fortfarande ha kvar sin pornografi på rummen. Det är tråkigt. Men nu finns det ingen självklar utgångspunkt för vidare diskussion ang det. Ett hotell måste vara fritt att visa vad de vill för sina kunder. Vi kan inte argumentera mot det. Inte mer än att vi tycker det är förkastligt och att vi väljer att bo på andra hotell.
Däremot var det viktigt att inte acceptera den handling Scandic gjorde när man lyfte ut en Bibel för att det är stötande, men fortsätter ha den långt mer stötande porren lättillgänglig. (läs mer om det här)
Det har vi protesterat mot, och där har vi idag sett resultat.

Det har en varit spännande, krävande och rolig resa.
Tack för att du hjälpt till att göra din röst hörd! Tillsammans har vi bidragit med förändring!

Läs mer:
Medier som skrivit om det - Dagen, Världen idag, Metro, Kyrkpressen, SvD
Porrens neutralitet pekar på något fundamentalt skevt
Posten som startade mailformuläret

7 kommentarer:

Anonym sa...

De hade ju egentligen inget val än att backa. Ett företag är mån om sitt rykte.

Biggles sa...

Då har alltså Svenska kyrkan med ekonomisk makt tvingat ett privat företag att sprida sin religiösa tro. Det känns ju hyffsat medeltida. Vad är nästa steg? Är det att med hot om bojkott få SAS att lägga fram biblar i sätet framför eller få McDonalds att lägga barnbiblar i sina Happy Meal?

Emanuel Karlsten sa...

Nä, nästa steg är nog att få bort porren. Det säger de själva iaf.

Pastor Astor sa...

Men barnbiblar i Happy Meal är inte helt dumt! Prince of Egypt gick ju bra! Det får vi kolla upp!

Peter sa...

Nu känner jag plötsligt att Humanisterna behövs. Det har ju visat sig att det är politiskt omöjligt att ifrågasätta Biblar på hotellrummen.

Dags att bli aktiv humanist sa...

Helt klart, om människor som dessa sätter sin egen agenda framför religionsfriheten behövs verkligen människor som kämpar för det sekulära samhället. Den här händelsen har varit en väckarklocka för mig, Humanisterna behövs för den fria individens och det sekulära livssynsneutrala samhällets skull.

danpark sa...

Hur kan filmat sex vara mer stötanden än folkmord, rasism och kvinnoförtryck? och varför stöder Scandic detta genom biblar på rummen?