fredag, maj 04, 2007

"Förnuftets" ironi

Tidningen Dagens ledare tar idag upp en kul grej.
Humanisten som skickade ett mail till Scandic för att få bort religiösa skrifter bidrog inte bara till att det nu finns fler religioners heliga skrifter i receptionen, utan också till att Scandic nu lägger Biblar i alla deras rum. Men än mer ironiskt är att Scandic meddelar allt detta på "Förnuftets dag", en ateistisk motreaktion på "Bönens dag".
Touché?

7 kommentarer:

Nils Rudqvist sa...

Hur ställer du dig till om man skulle placera koranen eller kanske någon hinduisk text i lådan med bibeln?

Sverige är ett land där religionsfriheten värderas högs, men skall inte det också innebära att de som är icketroende ej skall behöva utsättas för en religös symbol då de öppnar nattduksbordet. Om man vill läsa bibeln bör man ha den med sig, precis som det är för alla andra.

Gärningsmannen sa...

Himmel vilket tjat. Här har Scandic-skandalen ältats på bloggar i flera veckor och ändå är det personer som ställer samma frågor om och om igen. Vad jag vet finns det ingen kristen bloggare eller någon annan organisation som krävt att inga andra religioner än kristendom skall få de dela ut skrifter till hotell. Var får folk allt ifrån. Att inte tåla religiösa symboler bara för att man inte tillhör religionen ifråga är essensen av intolerans.

Nineve sa...

Tycker fortfarande scandics beslut är uselt, även om Biblarna är kvar. Scandic har nu gått och blivit en rörelse för spridning av koranen och tanach. Medans kristna betalar för biblarna finansierar scandic dessa två andra.

Öppenhet och mångfald vore istället att ta emot från alla organisationer som sysslar med spridning av en viss litteratur...inte att starta sådan verksamhet för endast två religioner.

Gärningsmannen sa...

Ok. Där fanns visst en: Nineve.

Nineve sa...

Gärningsmannen jag har inte krävt att bara kristendomen ska finnas tillgänglig......utan att scandic borde vara öppna och för mångfald och välkomna alla som sprider litteratur.....inte bara sponsra två religioner.

Emanuel Karlsten sa...

Nils: Helt ok att lägga ner andra religiösa skrifter. Ärligt talat gör det mig inte särskilt mycket om ett hotell har Bibel eller inte på rummen. Men det kan du läsa om i ett dussintal poster här på bloggen, om du vill.

Anonym sa...

Förnuftets dag? Haha, det är verkligen underhållande med denna humanistiska nyväckelse - de är fanatiska som Jim Jonesanhängarna!