måndag, maj 21, 2007

Naiv söndag

Satt igår på uteservering med en vän som var i stan en kort sväng. Sitter idag med kraftig uteserveringsbränna. En såndär som lägger sig som vingar över kinderna med en kraftig släng illrött över näsan. Resten underarmsvitt.
Vi sitter där och äter vår stollerycksinköpta princesstårta bakad för 10 personer . Och så pratar vi kyrka.

Det är härligt att prata kyrka. Prata religion. Prata om hur konstigt att vi (kristna) är så tandlösa. Anklagar oss själva. Ökar på otillfredställelsen. Den heliga otillfredsställelsen, som Bill Hybels sa. Den som får oss att agera.

Vi sitter i fyra timmar och pratar. Om hur vi ska förvandla städer, byar, samhällen. Hur vi har nycklar. Hur vi bär på en sanning och hur värdelösa vi är på att få världen att nappa. Vi pratar om goda exempel.
Vi sitter där och är naiva. Infantila, kanske. Pratar som att vi vet. Kanske vet vi. Jag vet inte. Men vi vill. Det är det viktiga. Vi är öppna för att vi har fel. Men rätt och fel är inte viktigt nu. Gud är viktig. Och agera. Agera är mycket viktigt. Agera på det vi tror på. Så får frukten döma oss. Vi är ivriga.

Så går vi därifrån. Mot tågstation. Styrkta. Taggade att förändra, om än något litet. Som att börja be. Kanske mer. Kanske oftare.

Jag gillar't.

1 kommentar:

Möt Charisma sa...

Härligt att "prata kyrka", en kyrka mitt bland folket!