onsdag, augusti 15, 2007

En vecka efter Twinglysläppet

A, ni vet. När man (jag) börjat något så kan jag inte sluta att granska och på nära håll följa effekterna av det.

Nu, en vecka efter att vi släppte TwinglyDagen, är det intressant att se vilket avtryck det gjorde. Dels i bloggosfären. Nästan varje dag har det gått att hitta någon av Dagens nyheter på bloggvärldens löpsedel knuff.
Intressant är det också att se att Bloggportalen fortfarande inte har fungerande teknik som kan plocka in nyheter från Dagen. Det kunde förvisso inte knuff heller till en början, men det räckte med ett mail för att det, 20 minuter senare, skulle vara fixat. Inklusive favicon.
När jag kontaktade Bloggportalen i samma ärende var det betydligt krångligare. Tekniker i Norge var tvungna att kontaktas, och man var inte riktigt säker på att det skulle gå.
Den aftonbladetköpta Bloggportalen, med gigantiska Schibstedt i ryggen, har på en vecka inte klarat av det Johan på knuff gjorde på 20 minuter.
Löjligt, såklart.

En annan fantastisk effekt av Twinglysläppet är att några har, (till synes) i samband med släppet, startat bloggar. Just nu bygger de nästan uteslutande på Dagen-nyheter, men ändå - läckert.
My two cents
Haggaj
Och även Elonje

Det gör mig innerligt glad. Världen och bloggosfären behöver se och läsa kristna människors resonemang. Kristna behöver öva sig i att ta kritik, vara balanserade och finnas med bland andra åsiktsmaskiner. Om det inte känns tydligt så läs inlägget om Schlaug och Hedin. Ett skolexempel på hur det inte får går till. Och hur viktigt det är att vi gör oss synliga.

Så ta dig i kragen och skapa en blogg du också. Det behövs, det är nyttigt, och det gör dig och oss som kristna mer trovärdiga.
Inte för att vi får chans att visa upp våra kristna polerade ytor, utan snarare tvärtom - visa på våra brister. Jag tror inte vi riktigt kan förstå hur betydelsefullt det kan vara.

Och se för guds skull sedan till att folk hittar till dig. Regga dig där du kan!

4 kommentarer:

Rosengeranium sa...

Hear, hear!

Mina kristna bloggar ligger tyvärr på communities som är svåra att regga, men jag kämpar på för att få ut dem på så många ställen som möjligt. Det är det definitivt värt, både för chansen att få fler kommentarer (som ju är det roliga med att blogga), och för att självförtroendet får en knuff när man ser att träffsiffrorna ökar.

johan sa...

"Det kunde förvisso inte knuff heller till en början ..."

Jodå, sedan 2005, kolla t.ex. http://knuff.se/u/36909/356/n :)

Möt Charisma sa...

Yes,
vi behöver bli många fler...
Blessing /Charisma

Joachim Elsander sa...

Hej!
Tro det eller ej men det var bara en tillfällighet att jag började blogga samma vecka som Dagens Twinglysläpp. Men helt klart har Twingly förhöjd värdet på en redan mycket bra nät tidning!