tisdag, augusti 14, 2007

Glöm(de) solen

Jag känner mig handikappad. Förlamad. Som att jag inte kan röra mig.
Det är sol ute.
Jag har dragit ned gardinen.
Jag orkar inte röra på mig.
Jag är totalt asocialiserad.
Helt säker på att jag inte orkar ta mig ut.
Men vet att jag måste.

För socialisera ska man.

Jag har ju förtusan inte ens ätit lunch. Orkar inte fixa iordning något. Det är ju semester. Då ska man inte behöva göra något. Och inte ut i solen, snälla.

Jonna är och jobbar. Mina vänner jobbar. Vad ska jag ut i solen och göra? Lägga mig nere vid Almedalen, bredvid alla andra ängsliga stackare till människor. Ligga där och pressa tillsammans? Så att vi kan ge ett sken av njutning till de som ser oss? Så vi, vid sjutiden när vi semesterstrosar vidare till nån restaurang kan låtsas se tankbubblor över andras huvud som säger "Vilken fin bränna! Lyckos. Så mycket tid, så mycket njutning"?
Glöm.
Möjligtvis att jag kan göra det där om jag har nån mer med mig. Men glöm att jag gör det själv.
Och glöm att jag tar med mig en bok och låtsas njuta. Det går inte att bokläsa i solen. Och glöm att jag lägger mig i skuggan.
Snacka om waste of time. Ska man vara ute ska det ha synts att man har varit ute.
Annars kan man lika gärna sitta inne.

Och det gör jag. Sitter inne, alltså. Och är avsocialiserad. Men det är ok. För jag kan ursäkta mig. "Jag jobbar". Ja, plitar lite på webben, kollar lite siffror, ändrar några grejer hit och dit. Ja, sånt man får betalt för.
Tro för guds skull inte att jag sitter här och bara soffpotatisar mig. Blir likblek och fisfet för ingenting. Nej jag jobbar. Jag gör viktiga saker. Har liksom inte tid att gå ut.

Äh.

Ångest.

Inga kommentarer: