torsdag, augusti 09, 2007

Marknadsföringsspecial

Kolla gärna in Kristofers bloggpost från häromdagen där han tipsar om ett ameriakanskt designnätverk för kyrkor.
Om det är något Sveriges kyrkor är dåliga på så är det design och layout. Jag smygkräks när jag sätter mig i kyrkbänken och ser comic sans-powerpoints. Jag får lust att kasta en dammig psalmbok genom duken och skrika kvädesord.

Sajten creativemyk är en fantastisk grej. Där kan kyrkor ladda upp sina snygga kampanjer efter att de använt dem och sedan låta andra kyrkor i landet använda samma till deras lokala evenemang eller pålysningar. Eller powerpointpresentationer.
Än så länge är sajten ganska tom, men idén är lysande! Så ladda upp dina senaste grejer genast. Det spelar ingen roll att det är på svenska.

Tillsammans kan vi göra kyrkans marknadsföring aptitlig! Vilken grej det skulle bli!

Till sist.
Ett skolexempel på hur man inte bygger en logga:


Välkommen till kyrkan - One Wife!
Eller vänta..
(via krigu)

4 kommentarer:

Kristofer sa...

Ja, tillsammans är vi starka och kan strida mot Comic Sans härskaror. Till attack! :-)

Nineve sa...

Det kryper i mig bara jag tänker på det...min kyrkas hmm grafiska profil....tja inte så mycket för att den är ful...utan för att man satsat enorma pengar på den för att marknadsföra kyrkan...käns fullkomligt misslyckat..inte är det kyrkan vi ska marknadsföra.

Emanuel Karlsten sa...

Sant. Inte är det kyrkan vi ska marknadsföra. Och framförallt. Inte ska det kosta enorma summor!

Det är därför en central där kristn kan hjälpa varandra med att presentera det vi SKA marknadsföra på ett aptitligt sätt är så bra!

Sandra sa...

Blir man inte bara helt trött på allt som skall vara "hypat", uppdaterat och inne?
Inte behöver man kanske understimulera kyrkans utveckling när det gäller lay-out och presentationer men det går ofta till överdrift. Frikyrklighet, särskillt, kan kännas för en okristen/kristen så "hypat" att man själv inte känner sig bekväm med alla klädkoder, flashiga kyrkmöten med multimedia, intervjuer och musikband med 100personer på scen -att det riktiga och det djupa samt det viktigaste av allt, den välkommnande och varma kyrkan dränks i alla animeringar och tiostämmiga lovsånger. Visst, man kan inte säga att det ser ut så idag i majoriteten av kyrkorna men trenden, så som du uppmuntrar till i din blogg, är definitivt mot ett mer multimedia, och för att inte säga TV-inspelningslika gudstjänster.
Tesen - gud räcker för att nå ut till människan - är kanske inte menat att ta som en uppmuntran att skala av kyrkan i ett klosterliknande sätt men grundtanken måste vara viktig. Kyrkan känns ibland överstimulerad av powerpointinspirerade-pop-up's och klatchiga refränger.. Följ utvecklingen, visst! Men inte på bekostnad av det som är sant och riktigt.