torsdag, september 13, 2007

Bakom ett hörn står Kubrick och fnissar

Sitter på tunnelbanan på väg tillbaka till skolan efter en natt på Hasseludden. Har aldrig varit där tidigare, men fick nu möjlighet att både besöka, äta och sova där då en rullstolsburen vän behövde assistans under en kväll och natt.

Mest fascinerande var dessa morgonrockar. En japansk morgonrock i svartvitt som låg på sängen. Ett subtilt budskap om att "här har man inte på sig kläder, bara morgonrockar".
"Vilket skämt" tänkte jag, och begav mig ut i koridorerna.
Där möter jag horder av människor i dessa läskiga morgonrockar. Med tillhörande tofflor. Alla går omkring med en liten korg där de placerat sina tillhörigheter.

Det ser sjukt ut det där. Som en sekt. Eller som Zombies. Alla får ett särskilt vaggande sätt när man går med en korg. Och män tycks särskilt obekväma med att möta andra män - särskilt sådana som inte bär zombiedräkten - i de trånga koridorerna.
Mycket märkligt.

In i restaurang Tokyo för kvällens fyrarättersmiddag, och vi upptäcker att hela restaurangen sitter i till bords i rockarna. De äter, skrattar och väger tofflorna på fotspetsen. Det är en särdeles ovanlig syn. Att se vuxna människor umgås så avklätt i en annars väldigt uppklädd miljö. Man bara väntar på att något spektakulärt ska hända. En Eyes wide shut-ritual eller liknande. Att huvor snart åker på.

Resten av kvällen och natten gick sedan åt till att fundera på vad alla dessa människor valt att ha, eller inte ha, under rockarna.
Yikes.

Inga kommentarer: