lördag, september 22, 2007

In the land of the free?

Har ni sett det här klippet? En högskolestudent i USA är med på en utfrågning av före detta presidentkandidat John Kerry. Ni minns honom, va? Han som "förlorade" valet mot president Bush för några år sedan. Även om de flesta var överens om att han fuskvann.
Studenten har läst en bok som ifrågasätter Kerrys agerande - varför överklagade han aldrig resultatet?

Han är upprymd, och i publiken sitter Kerry-älskande amerikaner som buar lite åt att studentens insinuationer om att Kerry tom skulle vara i maskopi med Bush.

Men sen kommer det märkliga. Någon stänger av hans mic, studenten blir uppgiven och är påväg att backa bak för att gå till sin plats, då han helt plötsligt blir arresterad.

Killen blir arresterad för att ha ställt annorlunda frågor. Kerry är beredd att svara, men någon har bestämt att han ska forslas bort. Så släpas han ut, får en elstöt, och det hela är över.

Jag blir så förbannad. Vilken hjärntvätt det är därborta i himla skitusa. Hur allt ska likriktas och avvikande åsikter smutskastas.
Idiotjänkar.

Här kan ni se klippet:

5 kommentarer:

Jonna sa...

Psykologiskt intressant är det också. För varför hjälper ingen honom? Säger något eller avbryter han som pratar från scenen? De tittar, låtsas inte bry sig eller filmar.

nomorenight sa...

Vad finns det för skäl att tro att han blev arresterad "för att ha ställt annorlunda frågor"? Dvs, bortsett från att det i Sverige är politiskt korrekt att vara antiamerikansk (vilket förstås inte är ett fullgott skäl).

Enligt andra källor uppmanades den här killen att lämna mikrofonen när tidsgränsen för enskilda frågeställare var ute (vilket man kan se i videon om man anstränger sig), men han ignorerar det. Och sedan blir han våldsam när polisen ska avlägsna honom från platsen.

Det är fullt möjligt att förklara polisens agerande utan att blanda in politiska orsaker, men en antiamerikansk konspirationstolkning av situationen är kanske mer lockande? :)

Vad gäller hjärntvätt så föreslår jag nog att du åtminstone slår upp ordet innan du använder det. Dvs, förutsatt att du inte bara vill använda det som ett retoriskt slagträ.

Emanuel Karlsten sa...

Vet inte om du tog dig tid att se det längre klippet? Där är det ganska tydligt vilken hysteri det blir. Det är tydligt hur stressad han blir, hur han höjer rösten när han inser att håller på att bli bortföst.

Jo, jag har läst argumenten om att det var just tiden som var anledningen till att han blev nedbrottad.
Men ärligt. Du kan väl inte mena att nedbrottning är den bästa lösningen där?
Stäng av micken!
De gjorde de ju, och då backade han direkt.
Varför kände man att det då var nödvändigt att brotta ned honom, och sen sätta en elstöt?

Märkligt.

Och om "hjärntvätt" får dig att reagera och tycka till är jag för övrigt beredd att använda det som just ett retoriskt slagträ.
(men - om du känner att det tillför något här - så har jag varit i USA ett flertal gånger, och bygger "hjärntvätten" på mer än det här filmklippet)

nomorenight sa...

Jo, jag såg hela klippet. Nedbrottningen var ju en konsekvens av att han försökte slita sig fri när polisen skulle föra bort honom. Och elstöten var en konsekvens av att han levde om och sprattlade när polisen hade lagt ner honom på golvet.

En källa berättar: "However, while Senator Kerry was responding to a student’s question, all of a sudden Meyer rushed to the microphone with cops in pursuit. At that point no one knew what was going on. Could he have a gun, a bomb? Immediately, Meyer began yelling into the microphone that he had been waiting in line forever and that Senator Kerry should “spend time to answer everyone’s questions!” Senator Kerry tried to calm the student down by telling him that he would “stay here as long as it takes to get the questions answered.” The police approached Meyer who began taunting them by saying “what! are you going to taser me? are you going to arrest me?!” The police grabbed Meyer, but Senator Kerry asked the police to let him go and that he would answer his question. Senator Kerry finished answering the other student’s question and then proceeded with Meyer. (*This entire scene is not in any video I can find so far. This is why 2 cops are seen right behind Meyer at the start of some videos*)."

(Källa: http://michellemalkin.com/2007/09/17/student-tasered-at-john-kerry-forum/)

Om detta är sant så förklarar det ju en hel del, men även om man bara utgår ifrån det man kan se i de olika videoklippen så menar jag att det är svårt att påvisa att poliserna agerade felaktigt (åtminstone inte i någon större utsträckning).

Emanuel Karlsten sa...

Jag ifrågasätter din källa, men tror inte vi kommer mycket längre i den här diskussionen.

Lets agree to disagree?