måndag, september 24, 2007

Uppsnappat en måndag

Betalda bloggare
Dagens Media skriver om ett nytt projekt där företaget Bloggvertiser kopplar ihop företags produkter med bloggare.
Bloggare får skriva valfritt om produkten och får i gengäld 2000kr för besväret. Idag är 40 storbloggare i Bloggvertisers nätverk.
Företaget ser att det är fint att få PR, oavsett positiv eller negativ, och bloggaren får pengar.
Märkligt, tycker jag. Och massa risker med att bloggen uppfattas som mer köpt än en plattform för medborgarjournalistik.
***
Kom igen, JO
Jan-Olov Andersson har kritiserats i Schulmans blogg. Ganska rättvist. Men märkligare är JO sedan går till sin chef för att begära Schulmans avgång. Och sedan går till Resumé och gråter ut? Är det så känsligt med kritik? Bit ihop och kom igen. Du kan bättre. Och sluta skriv om dina hemmakvällar och vad dina barn tyckte om det du ska recensera. Försök.
***
Sally Ann utvidgar
Frälsningsarmén inviger ny Sally Ann-butik. Nu på PUB i centralaste Stockholm. Butiken säljer rättvisemärkta produkter och har sedan tidigare en butik på Södermalm. Tidigare har man även aviserat att man eventuellt ska starta eget rättvisemärkt kaffe.
***
Ajabaja, prällen. Inte olla!
Såg ni nyheten i helgen om prästen som fick tillsägelse för att ha ollat? Att olla innebär att en man trycker sitt ollon mot något. Det hade prästen sprungit runt och gjort i sin kollegas rum. På skrivbord, i lådor, i taket. Sen hade han satt post-itlappar på de ställen han ollade. Svenska kyrkans reaktion? En ajabaja-tillsägelse.

3 kommentarer:

O. sa...

Nu hade väl göteprästen satt upp post-it-lappar med texten "ollad"... Får ändå hoppas att han inte gjort nåt mer än så. Ivf en totalt crazy sak att göra.

Olling Preacher sa...

Dop
Bröllop
Begravning
Ollning?

Endast en präst som själv blivit Ollad har rätt att utföra Ollning. Speciellt den sista Ollningen är viktig.

Man ska även kunna ringa en jourhavande ollande präst. Denne rycker då ut akut och ollar det som behövs.

En ärkebiskop som mottagit Ollning kallas Ärkeollad Biskop. Sverige kan endast ha en sådan Ollad biskop åt gången oavsett hur många andra biskopa som Ollas.

En fråga som är omtvistad är om själva kyrkobyggnaden ska ollas? En del präster föredrar en o-ollad kyrka. Det hindrar förstås inte att en del ollande präster på eget bevåg ollar sina kyrkor.

Emanuel Karlsten sa...

O: Låt oss hoppas, låt oss hoppas.

Olling: Ok. Kul.