torsdag, september 20, 2007

Uppsnappat en torsdag

VästeråsHillsong
Kristofer rapporterar och skriver även en del medianördfakta från det stora Hillsong-eventet i Västerås igårkväll. 2500 kristna nissar och nissor tog sig dit från hela Sverige för att uppleva det de annars bara hör på skiva.
VLT, Crossnet, Kristofers bakombilder

Han köpte byfolks efternamn för en gris
Muhammedbilder i all ära. Men en konstnär har nu gjort "konst" av att köpa en hel bybefolknings efternamn. Hela byn heter nu "Hornsleth"
Så fungerar världen. Långt borta säljer en fattig sitt namn för en gris. Här hemma gör en konstnär karriär på att visa bilder av henne. Massmedierna får en nyhet. Kritikerna får något att skriva om. Och Hornsleth Ahmed Kabenge i Uganda intygar att han av fri vilja sålt sitt namn för en kulting. Ja, åtminstone intygar Hornsleth att han intygat detta.
via DN

Ateistslakt i DN
Sturmark fortsätter sätta religion på agendan. Igår avslöjade Dagen att de delar ut ateistböcker till alla skolor i Sverige. Idag slaktas boken av DNs recensent. (via TroTank)

Homosexuella får nej
Uppsala stift har sagt nej till att viga homosexuella i kyrkan (SR, Dagen). Samtidigt irriterar sig Tor över kyrkans retorik kring "barnens bästa".

Twinglydebatt
Det har blossa upp en Twinglydebatt iom Frihetens vingar ifrågasättande av Primelabs (Twinglys skapare) ansvar för likriktning av bloggosfären. Läs det öppna brevet, och det öppna svaret.

4 kommentarer:

Tobias Struck sa...

En kyrka bör ha rätt till sin egen profil vad gäller vigslarna. I min nya religion är det dock lika rätt som gäller för hbt och heteron :)

Migrapolis sa...

Ang Kristian von Hornsleth: "Hornsleth Village Project Uganda"

Att alltid förutsätta att den mörke är den svage och étt offer är väl den egentliga rasismen. Här ser vi en stor hoper afrikaner som inte lyft ett finger och fått en massa uppmärksamhet och gratis "mat" till ett för dem stort värde. Konstnären exploateras av västerländska medier.

För övrigt skapar frihandel koldioxid och u-hjälp skapar än fler svarta barn, eftersom inga motkrav ställs, problemen eskalerar.

Möt Charisma sa...

Javisst händer det mycket en vecka...
Blessings /Charisma

Jonipoki sa...

Ang "ateistslakt i DN"
Varför inte läsa boken själv, istället för att nöja dig med att greppa det tunna halmstrå som en stressad ledarskribent ger dig? Sanningen skall göra dig fri. Börja din omskolning här: http://youtube.com/user/GIIVideo