måndag, oktober 01, 2007

Sandlund äger Lantz

Det blir mycket tjat om Elisabeth Sandlund här på bloggen nu, men hon är liksom i ropet. Bear with me.

I Lantz i P1 idag var det Elisabeth och Schulman som headlineade (är det här jag ska skriva heddlajnade??), fast inte i samma ämne.

Elisabeth var inbjuden som kuriosa och skulle kommentera frågor om hur "punkiga" tidningen Dagen, där hon är nytillträdd chefredaktör, var.
Smålöjliga förutsättningar redan innan. Men här visade Elisabeth Sandlund sin bredd. Medan andra (vinkar med handen) hade vimsat bort sig i undanflyktiga svar ångvältar Sandlund på.

Med ingången "hur punk är tidningen Dagen" tar Sandlund chansen att peka på Jesus som en sann punkar som gjorde upp med makthavare. Lätt poäng.
Lantz försöker skoja vidare kring hur punkare klär sig, och Dagens medarbetera klär sig väl itne punkigt?
Elisabeth smashar in bollen med att raljera kring hur punkbandet The Kristet Utseende (yes, bloggen är en parafras, if you didn't know) snott namnet från kristenheten och att hon varje morgon noggrant kontrollerar att kvinnor har knäkjolar, män har slips och alla "platsar".
Lantz är märkbart tagna när Elisabeth sedan fortsätter visa bredd och kunskap kring vem Sid Vicious är, och hur enkelt tacklar Jesusliknelser med glimt i ögat.

När Lantz slutligen försöker lyfta det sista PK-grejen hon hittat i tidningen - ett bibelcitat som är tillsynes enormt pretentiöst. Men när Elisabeth än en gång vänder allt uppochner, visar på vad det egentligen handlar om är de faktiskt mållösa där i studion.
Tagna. Som om alla ammunition är slut, och de inser att fred är grejen.
Den där kristna skettidningen med ny chefredaktör som de skulle raljera över visade sig vara smart, rolig och genomtänkt.

Efter intervjun har Lantz knappt hämtat andan och samtalet glider än en gång in på gudstro.

Flämt.
Lyssna på hela intervjun!

5 kommentarer:

Jaken sa...

Nope, du ska skriva "var huvudnummer", "intervjuades" eller något liknande. Varför använda svengelska när det inte finns någon anledning?

För övrigt antar jag att du är medi_e_intresserad, inte medi_a_intresserad.

Så, nu har jag klagat klart :-)

Gärningsmannen sa...

Har inte Lantz bakgrund som aktiv i Svenska kyrkan?

Emanuel Karlsten sa...

Tack för ditt klag, Jakob. Ska ändra på detdär med medie.. (pinsamt)

Gärningsmannen: Ingen aning.

Dag Selander sa...

Sandlund... är jag fond of. Hon är verkligen On, och störtskön. Hon äger Lantz, förstår vad du menar. Det är ljuvligt att smittas av hennes påkristningsgåva. Låt oss smittas av varandra i det du lyfter fram, Emanuel.

matt the hat sa...

Sandlund ägde upp! Så skönt tacklat om Vicious! Nice.