lördag, december 29, 2007

Dagen innan julaftonJag tog en snabb vända förbi nya ICA i Visby. Det var julrush såklart. Men uppenbarligen tyckte inte butikschefen att det var pressande nog för sin personal. Så han fixade fram tomtemössor till alla anställda. Med triss, tryckt i pannan. Så dem, utöver att sprida julkänsla, också kanske kunde sälja en lott eller två.
Jag fick stå en stund i kön och kunde inte låta bli att tycka synd om dem. Och få en flashback.

Som när det var harry potter-premiär på Röda Kvarn och jag fick jobba i maskin och riva biljetter. Så när jag ska gå ut att riva möter chefen mig med en mantel, runda glasögon och en harrypottertröja.
- Sätt på dig det här, säger han.
- Skämtar du, säger jag.
Han skakar på huvudet, ger mig utstyrseln och tvingar sedan mitt finniga, 18-åriga jag att riva 273 biljetter i harrypotter-kostym.
Needless to say - jag skrev upp en extratimme på mig den kvällen.


ps. För er bloggläsare som sist så omsorgsfullt uttryckte det hemska över att en dagenanställt hänger ut folk här i bloggen har jag denna gång anonymiserat den fotograferade. Skönt, va? ds

1 kommentar:

Patricia sa...

Men vad kul! Här hemma föreställer vi oss dig i MANTEL och runda glasögon. Gode tid! Du kan inte tänka dig att göra ett gästspel hemma hos oss? Jonna skulle kunna göra ljudeffekter.

Var ligger nya ICA? Vad har hänt med världens bästa ICA butik Atterdags?