söndag, januari 20, 2008

De fula sanningarna om mig

Jag får upprepade frågor om dessa sju sanningar som man ska blogga om sig själv. Jag försöker som regel smita undan från sånt här. Men, what the heck, nu kör vi.

1. Jag blir lättirriterad när jag arbetar med människor som inte är bättre eller lika bra som mig på det de gör. Dvs när jag går i tron (villfarelsen?) att jag skulle göra deras jobb bättre.
2. Jag uppfattas orättvist som en glidare. Men det handlar mer om devisen "det löser sig alltid". Jag väntar tills jag hittar ett bananskal att glida på och jobbar sedan hårt för att lyckas trampa på det. Det kan handla om allt från olika projekt och ekonomiska situationer till jobb och lägenhet, ekonomiska situationer, inkomstkällor och framtid.
3. Jag förväntar mig att människor runt omkring mig ska ställa upp. Ofta. Och jag är samtidigt alltid beredd på - och förutsätter - att andra ska utnyttja mig minst lika mycket. Om inte mer.
4. Jag hatar att vara i absolut fokus. Det är inte att jag inte vill påverka, eller känner ovilja inför att leda. Men helst vill jag vara i utkanten och styra, och låta någon annan stå i centrum.
5. Jag blir aldrig nöjd. Med något.
6. Jag gör aldrig något som jag i förväg inte kan visualisera. Kan jag inte få (eller ges) en positiv bild av hur det kommer se ut när det är färdigt, så avstår jag.
7. Jag är rastlös, och kräver ofta stimulering och utmaning för att inte förlora intresset - i vad jag än gör.

Skönt. Då var det över.

2 kommentarer:

Mackan sa...

Ordet för dagen: "stimulering". :)

O. sa...

Låter som du behöver (en pol.mag. &) anställas på valfritt departement. Ulrika Schenström fick som bekant sparken men hey, glidarjobb hos regeringen är en vettig inkomstkälla. Jf Danielsson, Larsson & Nuder; sällan i fokus men med oh så stor informell makt.